Hege og Elisabeth’s forunderlige verden

Elisabeth er oppe på roteloftet med tubaen sin. Her gjemmer det seg både instrumenter og historier. Hege vil gjerne besøke det spennende loftet med fela si, men hvordan skal hun og barna få klatret opp dit? Ved hjelp av en ukulele er snart alle inne i Elisabeth og Heges forunderlige verden.
Barna får oppleve tubaen og fela i sin fulle bredde og dybde. Her er musikk fra flere verdenshjørner i tillegg til musikernes egne sanger; både for lytting og for deltagelse med bevegelser og sang.

Her kan du se en video som presenterer musikken

Hege og Elisabeth 1

Prosjektet ble utviklet etter et prosjekt i «Minisanselåven» i regi av Rikskonsertene i Oslo ved Ragnhild Bøhle.
Konserten har blitt spilt på turne med «Den Kulturelle Bæremeisen» i Bergen.

Klatresang av Hege Rimestad

Tre Små mus av Rimestad

Hege Rimestad
har vært en av landets mest profilerte felespillere siden hun var med i Amtmandens Døtre og Veslefrikk på 70-tallet. Hun har også spilt med Mari Boine, og utgitt CD-ene «The Seed Keeper», «Hvite pil» og «Fly som en stein» (m. Geirr Lystrup) som fikk Spellemannpris for beste barneplate. Som komponist jobber hun med kortfilm, teater og dans. Animasjonsfilmen Sinna mann av Anita Killi ble den mest prisbelønte filmen internasjonalt i 2010.
Som felespiller er hun særlig opptatt av improvisasjon, indisk fiolinteknikk og bruk av elektriske effekter.
Hege Rimestad har gjennomført en rekke produksjoner for Rikskonsertene og DKS for både skolens barnetrinn og i barnehage.

rimstad